O nama

O nama

Naslovna » O nama

Kamelia d.o.o je firma u privatnom vlasništvu koja je osnovana 22.2.2001. godine, a njeni osnivači su Hodžić Ibrahim i Hanifa. 

Ideja o samom osnivanju potiče još iz Zagreba gdje su članovi porodice Hodžić (otac i sin) bili uposleni u firmi koja se bavi proizvodnjm i distribucijom cvijeća, gdje su stekli iskustva koja su bila dovoljna za rađanje ideje za pokretanje vlastitog biznisa.

Kamelia d.o.o je smještena na površini od 5000m2  pored magistralnog puta Doboj-Banja Luka, nedaleko od raskrsnice u Matuzićima Općina Doboj Jug. Osnovna djelatnost firme je uvoz, veleprodaja, maloprodaja i distribucija sobnog i vanjskog bilja, ukrasnih posuda, vrtne opreme, rasadnog vanjskog bilja, te ostalog propratnog materijala. Svojim distributivnim vozilima Kamelia doo snabdijeva veliki broj veletrgovaca i malotrgovaca cvijećem na nivou Bosne i Hercegovine.

Pored uvoza i prodaje cvijeća, nedugo nakon osnivananja firme, kupljen je prvi kamion za  vlastite potrebe. Uvidjevši potrebe tržišta u pogledu transportnih usluga, Kamelia doo dio svojih poslovnih  aktivnosti proširuje  na međunarodni transport. U svrhu toga firma je investirala u vozni park, koji čini 15 tegljača sa poluprikolicama koji ispunjavaju najviše Europske standarde o zaštiti okoliša, sa kojim otpočinje usluge transporta i za druge firme.

 

Transport

Kamelia d.o.o svojim poslovnim partnerima nudi usluge prijevoza roba plus i minus temperaturnih režima unutar BiH i Europe. Kamioni su opremljeni GPS uređajima, analogno tome, uvijek su Vam dostupne informacije o stanju i terminu utovara/istovara robe.

Vozni park firme Kamelia doo  čine kamioni koji ispunjavaju najviše EU standarde o zaštiti okoliša, od toga:

·      6 kamiona Euro6

·      3 kamiona Euro5-EEV

·      6 kamiona Euro5

sa poluprikolicama:

·      4 cerade i

·      11 hladnjača, od toga 6 hladnjača sa bitemperaturnim režimom,  dvije specijalne tzv. „bitemperaturne hladnjače“ Schmitz Cargo Bull koje imaju dvostruki štok i namijenje su za prevoz specijalnih organskih tereta za koje je potreban tzv. „farma certifikat“.

Bitno je istaći da su poluprikolice ovoga tipa sa tzv. „farma certifikatom“  među prvima na nivou BiH nabavljanje od strane Kamelia d.o.o.